TEAMBUILDING PRAG

I prag vil der være mulighed for at nyde den flotte by og komme ud og se en masse kulturelt og en masse serværdigheder.

Når der vælges en tur til Tjekkiet/Prag kan det vælges at køre forbi Theresienstadt på busturen derned.

Theresienstadt

Det er en stjerneformede fæstningsby, som blev opført i slutningen af 1700-tallet. Fæstningen består af to dele, en på hver sin side af floden Ohre. På den vestlige bred ligger beboelsesområdet mens fæstningsanlægget, den såkaldte Lille Fæstning ligger på flodens østlige bred.

Allerede i 1940 overtog det tyske hemmelige statspoliti Den Lille Fæstning og gjorde det til fængsel. Året efter overtog de selve byen og omdannede hele Terezin til koncentrationslejr for jøder, efter man havde forflyttet byens oprindelige indbyggere. Det var ikke en udryddelseslejr med gaskamre, men et udstillingsvindue og et signal til verden om, at nazizterne behandlede fangerne humant. Så her er det muligt at komme ind og se hvordan lejren ser ud indefra.

Nogle af serværdighederne, som kan opleves i Prag kan være:

På busturen til Karlstejn vil der blive gjort et kort stop, hvor der vil være mulighed for at se den nedenstående smukke dal.
Her er der blandt andet blevet optaget westerns..

Det gule marked
Det gule marked i Prag er også kaldet Prazska Trznice (betyder Prags marked).
Det er et marked, som er meget populært blandt danske Prag rejsende.
På markedet er det muligt at købe alt lige fra tøj til parfumer mv.
Her er der også mulighed for at prutte om prisen.
Markedet er åbent mandag til fredag ca. 8-18, lørdag cirka 8-16, søndag lukket.

Guidet rundtur

På den guidede rundtur i Prag kan der bl.a. ses følgende:

Karlsbroen
Broen er den mest kendte bro over Vltava i Prags centrum. Den nuværende bro stod færdig i starten af det 15. århundred og var til midten af det 19. århundrede den klart must vigtige forbindelse mellem Prags borg på vestsiden af floden og Staré Město (Den Gamle By)
på østsiden. Broen har 30 helgenstatuer og er 516m lang og næsten 10m bred. Den mest berømte statue på Karlsbroen er Jan Nepomuk.
De statuer kendes altid på de fem stjerne i hans glorie som stammer om hans død.

Jan Nepomuk var Karl 4's dronnings skriftefader. Da Karl troede, at konen var ham utro, torturerede han Jan Nepomuk til døde for at få ham til at bryde sit tavshedsløfte og fortælle, hvad konen havde fortalt i skriftestolen. Da han døde, smed Karl 4. ham i Vltava fra Karlsbroen.
Det siges, at da han ramte vandet, steg der 5 stjerner til vejrs. Jan Nepomuk er derefter blevet en helgen i Prag, da befolkningen mener,
Gud belønnede ham for hans udholdenhed og lydighed over for præsteløftet ved at sende fem stjerner til vejrs.

Myterne om Nepomuk-statuen siger at man skal røre de blankslidte steder for at få et ønske opfyldt og være garanteret at vende tilbage til Prag indenfor et år. Berør statuen og din lykke er mulivis gjort.

Det Astronomiske Ur
Hver time kan man ved Rådhustårnet i Staré Město beundre det astronomiske, gamle ur fra 1410. Det er et mekanisk skuespil af høj klasse, og det virker hver time. Når klokken slår hel åbnes to låger over uret, og de 12 apostle kommer frem en efter en, drejer sig og hilser på
forsamlingen.

Rundt om uret er der flere små handlinger: Den rige mand rasler med sine guldmynter, Døden nikker med hovedet og trækker i klokkesnoren, og forestillingen afsluttes med klokkeslagene. Hanen galer og lågerne lukkes. Der er tale om et astronomisk ur, fordi alle oplysninger om verdensrummet er samlet i de bevægelige skiver og visere. Her vises solens gang, månens og planeternes placering og naturligvis klokken. Det lige i Tycho Brahes ånd!

Krudttårnet
Oprindeligt var Krudttårnet én af i alt 13 indgange i bymuren til den gamle by, men i dag står tårnet alene tilbage ved siden af Folkets Hus.

Tårnet, der oprindeligt er fra 1200-tallet, fik sit navn i 1600-tallet, da det blev brugt til opbevaring af krudt. Det er 65 meter højt, og i 44 meters højde er der en udsigtsterrasse, hvor man kan nyde udsigten over Prag om sommeren.

Det Jødiske kvarter
Det 17. århundrede betragtes som det jødiske Prags gyldne år.
Det jødiske samfund i byen udgjorde omkring 15.000 mennesker, hvilket svarede til omkring 30% af den samlede befolkning.

Det jødiske kvarter er et lille område kendt som Josefov mellem den gamle rådhusplads og Moldaufloden. Man kan se kvarteret til fods i løbet af en dag, men detaljeret udforskning kræver mere tid. I løbet af det guidede rundtvisning vil vi komme forbi dette kvarter.

Borgen/vagtskifte
Vi kommer ind forbi den flotte borg hvor præsidenten bor. Når flaget er hejst er det fordi han er i bygningen.
Vi kommer til at opleve vagtskiftet.

Katedralen
Sankt Vitus-katedralen er den største og vigtigste kirke i Tjekkiet
og sæde for Prags ærkebiskop. Kirken ligger som del af Prags borg
i den tredje borggård.

Arkitektonisk er kirken en blanding af flere stilarter som følge af renovering og tilføjelser, men den gotiske stil med dens skarpe, spidse kanter og himmelstræbende spir dominerer.

Oplev den enorme plads indvendig med 33 meter til loftet, se de imponerende mosaikker og det smukt udsmykkede St. Wencel Kapel. I kirkens tårn findes en udsigtsplatform i 80 meters højde.

Den gyldne gade
Den gyldne gade er en gade hvor små huse er bygget ind i
borgmuren.

Det er små huse der oprindeligt er blevet brugt af håndværkere, senere af kunstnere (blandt andet Franz Kafka) Husene var beboet til 1947, men er nu istandsat og bruges til museer og
souvenirbutikker.