TEAMBUILDING BERLIN

I Berlin vil der være mulighed for at opleve noget kulturelt og få nogle fede oplevelser.

Nogle af serværdighederne som kan opleves i Berlin kan være:

Guidet rundtur

På den guidede rundtur i Berlin kan der bl.a. ses følgende:

Sejrssøjlen
Den er 67m høj og oprindelig blev den opstillet foran Rigsdagen i 1873 til minde om sejrene over Danmark i 1864, Østrig i 1866 og Frankrig i 1870/1871. Den blev indviet af Wilhelm l, men den fik sin nuværende plads i 1939. Den er udført i granit og bærer præg af 2. verdenskrig. Øverst på Sejrssøjlen findes den 35 tons tunge sejrsgudinde kaldet Guld-Else. Laurbærkransen som hun holder i hånden peger i retningen mod Paris.

Fjernsynstårnet
Det er et tv-tårn på Alexanderplatz i Mitte i Berlin. Tårnet blev opført mellem 1965 og 1969 af det tidligere DDR. De brugte billedet af Fernsehturm som symbol på Østberlin og DDR.

Det var samtidig en synlig påmindelse til vestberlinerne om Østberlin. Tårnet kan let ses fra byens centrum og visse forstæder i byen og er fortsat et symbol på Berlin.

Tårnet blev konstrueret efter Fernsehturm Stuttgart, der blev indviet i 1956. Dets oprindelige højde var 365 meter, men efter installationen af en ny antenne i 1990'erne er højden nu 368 meter, hvilket gør det til den fjerdehøjeste fritstående konstruktion i Europa efter Ostankinotårnet i Moskva, Kiev-tv-tårnet og Radio- og tv-tårnet i Riga. Midt på Fernsehturm findes en udsigtsplatform og en roterende resturant - 204 meter over jordens overflade. I klart vejr kan man se 42 km væk. Omkring 1 mio. besøger tårnet årligt. Det ejes i dag af Deutsche Telekom.

Den Nordiske Ambassade
Det er en fælles betegnelse for Danmarks, Sveriges, Norges, Islands og Finlands diplomatiske missioner i Berlin, som har til huse i et fælles bygningskompleks i Rauchstraße i udkanten af Tiergarten.

Komplekset, der består af fem ambassadebygninger og det Fællesnordiske Hus, er tegnet af de østrigskfinske arkitekter Alfred Berger og Tiina Parkkinen.

Brandenburger Tor
Det er den mest imponerende og den sidste bevarede byport i Berlin. Der var oprindelig 18 byporte på den gamle toldmur, som bestod fra det 18. og hen til midten af det 19. århundrede. Senere, under den kolde krig, passerede Berlinmuren tæt vestom, der således også blev et symbol på den delte by. Porten er 26 meter høj 60 meter bred. Facaden af sandsten var oprindelig malet hvid. Det kostede 110.902 "taler", 20 "groschen" og 10 "Phennige" af bygge Brandenburger Tor. Bygningen er opført ved Pariser Platz for enden af Under den Linden og Strasse des 17. Juni.

Oprindeligt skulle porten have heddet "Frihedsporten", og quadrigaen (firspandet)øverst på porten, der er skabt af Johann Gottfried Schadow, skulle forestille "Fredens triumf". Men blot 12 år efter skabelsen var freden slut. Napoleon lod i 1806, efter indtagelsen af Berlin, Quadrigaen slæbe med til Paris som krigsgods. Den kom tilbage i 1814, da Napoleon var slået ved det store slag i Leipzig, hvor mere end 100.000 døde på en dag. Quadrigaen blev atter stillet på porten, men med en lille ændring skabt af Karl Friedrich Schinkel; der var nemlig indført et jernkors i Laurbærkransen. Efter denne tid omtales skulpturen som sejrsgudinden Viktoria.